Mielestäni ruuasta katoaa huomattavasti makua silloin, kun sen lämmittää uudelleen. Poikkeuksena toki tietyt ruokalajit, esimerkiksi mausteiset padat tmv., jotka saattavat olla voimakkaamman ja mehevämmän makuisia seuraavana vasta päivänä nautittuna. Joskus saattaa käydä myös niin hassusti, että maustaminen vaan epäonnistuu jo alunalkaen tai ruoka on vetisen makuista (silloin perusohjeeni on, että lisää hieman suolaa!). Jotakin puuttuu.
Omat vinkkini maustamattoman ruuan pelastamiseen eivät välttämättä toimi ihan kaikkiin ruokalajeihin sovellettuna. Tai no, tarkemmin ajateltuna en kyllä keksi yhtään annosta, jota nämä kolme luottoainesta eivät pelastaisi:
1. Valkosipuli
2. Avocado
3. Mustapippuri
Valkosipuli ja tavallinen sipuli ovat aivan kingejä ja tepsivät juuri siihen, mitä kutsutaan mauttomuudeksi. Kokeile vaikka! Ilahduttavaa on myös se, että suurin osa ihmisistä kokee valkosipulin tuoksun joko neutraalina tai lievästi miellyttävänä ja vain hyvin pieni osa pitää sitä vastenmielisenä, eli anna mennä!
Avocado. Yllätyitkö? Tuoreen avocadon voi muusata lähes minkä tahansa riisi, pasta, pataruuan tai monen muunkin sekaan tai kylkeen. Ruuan maukkaus ja pehmeys lisääntyy, sillä avocado on hyvin rasvainen ja rasvan tuoma maku ja tuntu on useimmista miellyttävä. Avocadon sijasta voit käyttää myös lorauksen oliivi- tai rypsiöljyä.
Mustapippuri. Jos ruuastasi puuttuu terävyyttä ja napakkuutta, se viimeinen silaus, mustapippuri tai jokin muu pippuri on usein miten oikea ratkaisu.
Onko sinulla vinkkejä, miten piristät mautonta ruokaa?
Hyvää viikonloppua ja bon appetit!
Bisous, Niina
Ota yhteyttä: niinamariavblog@gmail.com
Seuraa blogia: Facebook, Instagram, Blogit.fi, Bloglovin', Blogipolku
***
Lue myös / Read also:
Miten välttää turhautuminen ruokakaupassa? - How avoid the supermarket rage?
***
Hello!
I was thinking about you today, during my lunch, when I pimped yesterday's leftover food: kidney bean - tomato - cocos cream stew. I started to think that I need to share this tips with you guys, it felt a lot more important than executing my master thesis analysis, so here we go: How to save flavorless food? My answer is:
Add some...
1. Garlic
2. Avocado
3. Black pepper
Instead and in addition to garlic, you can use onion.
Instead of avocado, you can use a dollop of olive or canola oil.
Instead of black pepper, you can use another pepper you like.
Bon appetit!
Bisous, Niina
Contact me: niinamariavblog@gmail.com
Follow my blog on: Facebook, Instagram, Blogit.fi, Bloglovin', Blogipolku
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiva, kun kävit :) Herättikö postaus ajatuksia tai kysymyksiä? Täällä odottelen innolla teidän kommentteja! Bisous, Niina // Thank you for visiting :) I'd appreciate your comments! Bisous, Niina