Jos uudenvuoden juhlinnan jälkeen hapottaa ja perunasalaatti aiheuttaa vain närästystä, saat tästä tuorepuurosta täyttävän, mutta terveellisen aamupalan. Hedelmäinen tuorepuuro on selkeästi makein tekemäni versio Kulhosta. Muut Kulho-reseptit löydät täältä.
Jos uudenvuoden juhlinnan jälkeen hapottaa ja perunasalaatti aiheuttaa vain närästystä, saat tästä tuorepuurosta täyttävän, mutta terveellisen aamupalan. Hedelmäinen tuorepuuro on selkeästi makein tekemäni versio Kulhosta. Muut Kulho-reseptit löydät täältä.
If you're feeling a bit malaise after celebrating New Year, try this fresh and fruity brekkie bowl, it might help you avoid heartburn ;) This Bowl is clearly the sweetest version of all my other brekkie bowls (find the other recipes here).
Hedelmäinen aamiaiskulho (vegaani, gluteeniton)
yht. 0,5-1 dl kaurahiutaleita (voit
korvata osan kaurahiutaleista esim. ohra- ja/tai tattarihiutaleilla)
Pähkinöitä, manteleita ja siemeniä, esim.:
3 kuorimatonta mantelia
3 cashewpähkinää
3 saksanpähkinää
2 tl haluamasi siemeniä
n. 1/2 dl kauramaitoa (muukin kasvimaito
käy, käytä soijamaitoa, jos haluat annokseesi proteiinia)
3 kukkuraista rkl kookoksen makuista
soijajogurttia
1/4 mango pieneksi pilkottuna
1/2 banaani pieneksi pilkottuna
(1 omena pieneksi pilkottuna)
yht. 1,5-2 dl puolukoita ja / tai
mustikoita
Valmistus:
Voit laittaa pähkinät ja siemenet
likoamaan tilkaan kauramaitoa jo edellisenä iltana, jotta niiden ravintoaineet
imeytyvät paremmin.
Sekoita ainekset yllä luetellussa
järjestyksessä. Jos käytät pakastemarjoja, anna marjojen sulaa ja tuorepuuron
tekeytyä puolisen tuntia ennen syömistä tai pakkaa puuro mukaan töihin, jolloin
marjat ehtivät sulaa matkalla.
Voit myös valmistaa tuorepuuron jo
edellisenä iltana jääkaappiin, Tällöin lisää banaani, mango, omena ja marjat
vasta seuraavana aamuna.
Pakastemarjat kannattaa sulattaa
mahdollisimman nopeasti, jotta niiden ravintoarvo säilyy. Huoneenlämpö on paras
marjojen sulattamiseen, koska mikrossa tai pannulla marjat kuumenevat helposti
liikaa, jolloin mm. C-vitamiinipitoisuus vähenee (ks. lisää täältä)
Bon appetit!
Bisous, Niina
***
Lue
myös / Read also:
***
Fruity
brekkie bowl (vegan, gluten-free)
1/2 cup (0.5-1 dl) oats (you can replace a part of the oats e.g. by barley and / or
buckwheat)
Walnuts,
almonds and seeds, e.g.:
3 almonds
3 cashew nuts
3
walnuts
2
teaspoons of seeds
approx. 1/4 cup (0,5 dl) oat milk or another vegetarian milk, e.g. use soy
milk if you want add some protein
4 table spoon of coconut flavored soy yogurt
1/4
mango finely chopped
1/2
banana finely chopped
(1
apple finely chopped)
tot. 1
cup (1.5-2 dl) lingonberries and / or blueberries
Preparation:
You can
put nuts and seeds soak in oat milk the night before, so that their nutrients
are better absorbed.
Mix the
ingredients in the order listed above. If you use frozen berries, let them melt
for half an hour before eating.
You can
also prepare brekkie bowl the night before and put it in the fridge. In case,
add the banana, mango, apple and berries the next morning.
Frozen
berries need to melt as quickly as possible, so that their nutritional value is
maintained. Room temperature is the best to defrost the berries.
Bon appetit!
Bisous, Niina
Hedelmäinen aamiaiskulho (vegaani, gluteeniton)
yht. 0,5-1 dl kaurahiutaleita (voit
korvata osan kaurahiutaleista esim. ohra- ja/tai tattarihiutaleilla)
Pähkinöitä, manteleita ja siemeniä, esim.:
3 kuorimatonta mantelia
3 cashewpähkinää
3 saksanpähkinää
2 tl haluamasi siemeniä
n. 1/2 dl kauramaitoa (muukin kasvimaito
käy, käytä soijamaitoa, jos haluat annokseesi proteiinia)
3 kukkuraista rkl kookoksen makuista
soijajogurttia
1/4 mango pieneksi pilkottuna
1/2 banaani pieneksi pilkottuna
(1 omena pieneksi pilkottuna)
yht. 1,5-2 dl puolukoita ja / tai
mustikoita
Valmistus:
Voit laittaa pähkinät ja siemenet
likoamaan tilkaan kauramaitoa jo edellisenä iltana, jotta niiden ravintoaineet
imeytyvät paremmin.
Sekoita ainekset yllä luetellussa
järjestyksessä. Jos käytät pakastemarjoja, anna marjojen sulaa ja tuorepuuron
tekeytyä puolisen tuntia ennen syömistä tai pakkaa puuro mukaan töihin, jolloin
marjat ehtivät sulaa matkalla.
Voit myös valmistaa tuorepuuron jo
edellisenä iltana jääkaappiin, Tällöin lisää banaani, mango, omena ja marjat
vasta seuraavana aamuna.
Pakastemarjat kannattaa sulattaa
mahdollisimman nopeasti, jotta niiden ravintoarvo säilyy. Huoneenlämpö on paras
marjojen sulattamiseen, koska mikrossa tai pannulla marjat kuumenevat helposti
liikaa, jolloin mm. C-vitamiinipitoisuus vähenee (ks. lisää täältä)
Bon appetit!
Bisous, Niina
***
Lue
myös / Read also:
***
Fruity brekkie bowl (vegan, gluten-free)
1/2 cup (0.5-1 dl) oats (you can replace a part of the oats e.g. by barley and / or
buckwheat)
Walnuts,
almonds and seeds, e.g.:
3 almonds
3 cashew nuts
3
walnuts
2
teaspoons of seeds
approx. 1/4 cup (0,5 dl) oat milk or another vegetarian milk, e.g. use soy milk if you want add some protein
4 table spoon of coconut flavored soy yogurt
1/4
mango finely chopped
(1
apple finely chopped)
tot. 1
cup (1.5-2 dl) lingonberries and / or blueberries
Preparation:
You can
put nuts and seeds soak in oat milk the night before, so that their nutrients
are better absorbed.
Mix the
ingredients in the order listed above. If you use frozen berries, let them melt
for half an hour before eating.
You can
also prepare brekkie bowl the night before and put it in the fridge. In case,
add the banana, mango, apple and berries the next morning.
Frozen
berries need to melt as quickly as possible, so that their nutritional value is
maintained. Room temperature is the best to defrost the berries.
Bon appetit!
Bisous, Niina
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiva, kun kävit :) Herättikö postaus ajatuksia tai kysymyksiä? Täällä odottelen innolla teidän kommentteja! Bisous, Niina // Thank you for visiting :) I'd appreciate your comments! Bisous, Niina